متفرقه

امنیت تلفن همراه: چگونه از امنیت گوشی خود مطمئن شویم؟

تلفن هوشمند پرکاربردترین وسیله الکترونیکی در زندگی روزمره بسیاری از ما است. روزهایی که تلفن های همراه عمدتا برای تماس گرفتن با کسی یا ارسال پیام متنی مورد استفاده قرار می گرفتند، مدت ها است که سپری شده است. این دستگاه ها به عنوان رایانه های قابل حمل عمل می کنند و طیف گسترده ای از برنامه های کاربردی را از شبکه های اجتماعی گرفته تا بانکداری آنلاین دارند. میزان وابستگی ما به تلفن همراه و به علاوه میزان داده های موجود در آن، به این معنی است که امنیت تلفن همراه بسیار مهم است.

با افزایش وابستگی ما به دستگاه های موبایل، تهدیدات امنیتی موبایل نیز افزایش یافته است. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد امنیت گوشی و چگونگی محافظت از گوشی خود بدانید.

تهدیدات امنیتی تلفن همراه

برخی از تهدیدات امنیتی اصلی گوشی عبارتند از:

برنامه ها و وب سایت های مخرب

بدافزارهای موبایل (برنامه های مخرب)و وب سایت های مخرب می توانند به اهداف مشابهی مانند سرقت داده ها و رمزگذاری داده ها در تلفن های همراه مانند کامپیوترهای سنتی دست پیدا کنند. برنامه های مخرب به شکل های مختلفی وجود دارند که رایج ترین آن ها تروجان هایی هستند که تبلیغات و کلیک را انجام می دهند. اینجا را بخوانید

باج افزار موبایل

باج افزار موبایل بدافزاری است که برای قفل کردن کاربران از دستگاه موبایل آن ها و درخواست پرداخت باج، معمولا به صورت رمزارز استفاده می شود.

Phishing

در کامپیوتر یا لپ تاپ ها، بیشتر حملات فیشینگ با یک ایمیل شروع می شود که شامل یک لینک مخرب یا یک پیوست حاوی بدافزار است.

حملات Man-in-the-MitM))

حملات Man-in-the-Midle شامل یک حمله کننده است که ارتباطات شبکه را شنود می کند تا بتواند داده های در حال انتقال را استراق سمع یا اصلاح کند. در حالی که این نوع حمله بر روی سیستم های مختلف ممکن است، دستگاه های تلفن همراه به خصوص حساس هستند. برخلاف ترافیک وب که معمولا از HTTPS رمزگذاری شده برای ارتباطات استفاده می کند، پیام های SMS می توانند به راحتی شنود شوند، و برنامه های تلفن همراه ممکن است از HTTP رمزگذاری نشده در هنگام انتقال داده های بالقوه شده استفاده کنند.

Jailbreaking و rooting

جیل برک کردن و روت کردن به دسترسی روت به دستگاه های موبایل iOS و اندروید اشاره دارد. کاربران موبایل ممکن است دستگاه های خود را برای حذف برنامه های پیش فرض ناخواسته یا نصب برنامه ها از فروشگاه های برنامه غیرقابل اعتماد، جیل برک یا روت کنند اما انجام این کار ریسک دارد. افزایش دسترسی ها می تواند مهاجمان را قادر به دسترسی به داده ها و در نتیجه ایجاد آسیب کند.

جاسوس افزار

جاسوس افزار می تواند داده های خصوصی را بدون اطلاع یا تایید شما جمع آوری یا استفاده کند. داده هایی که معمولا توسط جاسوس افزار هدف قرار می گیرند شامل تاریخچه تماس تلفنی، پیام های متنی، موقعیت کاربر، تاریخچه مرورگر، لیست تماس، ایمیل و عکس های خصوصی هستند. مجرمان سایبری می توانند از این اطلاعات به سرقت رفته برای سرقت هویت یا کلاهبرداری مالی استفاده کنند.

آیا آیفون ها امن تر از گوشی های اندرویدی هستند؟

یک سوال رایج در امنیت گوشی این است که آیا آیفون ها ایمن تر از اندروید هستند یا خیر. تفاوت مهم بین این دو این است که iOS یک سیستم عامل بسته است، در حالی که اندروید توسط تولیدکنندگان مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این بدان معنی است که اپل کد منبع خود را به اشتراک نمی گذارد و احتمال یافتن آسیب پذیری ها در سیستم خود را کاهش می دهد. به همین دلیل بسیاری بر این باورند که iOS یک سیستم عامل امن تر است.

به خاطر داشته باشید که گوشی های قدیمی امنیت کمتری نسبت به گوشی های جدیدتر دارند؛ برای مثال، آیفون های قبلی دیگر به روزرسانی های امنیتی را دریافت نمی کنند و اگر از یک گوشی هوشمند قدیمی استفاده می کنید، ارتقا به مدل جدیدتر به افزایش امنیت گوشی شما کمک خواهد کرد.

آشنایی با نکات امنیتی گوشی های هوشمند ضروری است.

نکات امنیتی گوشی های هوشمند

اگر می خواهید بدانید چگونه از گوشی خود محافظت کنید، نکات مهم امنیتی گوشی هوشمند شامل موارد زیر است:

گوشی خود را قفل نگه دارید

اگر دستگاه شما دزدیده شود، دزد می تواند به اطلاعات شخصی شما دسترسی پیدا کندبرای جلوگیری از این موضوع، داشتن قفل روی صفحه نمایش مهم است.

شما معمولا می توانید مشخص کنید که گوشی قبل از قفل شدن در هنگام فعال کردن صفحه قفل چقدر فعال باشد. کوتاه ترین زمان را برای افزایش امنیت گوشی خود انتخاب کنید. شما محافظت می شوید زیرا صفحه نمایش به طور خودکار قفل می شود حتی اگر فراموش کنید که خودتان آن را قفل کنید. همچنین باتری شما را حفظ خواهد کرد زیرا صفحه نمایش پس از یک دوره عدم فعالیت مشخص تاریک می شود.

تنظیم این تنظیمات ساده است. برای اکثر دستگاه های اندرویدی، می توانید دستورالعمل هایی را در مسیر

Location>> Security Settings پیدا کنید. برای کاربران iOS ، گزینه های general setting خود را بررسی کنید.

یک رمز عبور قوی برای گوشی و برنامه های خود ایجاد کنید

یک رمز عبور قوی برای گوشی هوشمند خود ایجاد کنید. اگر یک تلاش برای رمز عبور چندین بار شکست بخورد، گوشی قفل می شود، غیر فعال می شود و در برخی موارد حتی تمام داده ها را پاک می کند. بررسی ها نشان می دهد که بسیاری از کاربران تجاری گذرواژه های پیش فرض دستگاه های موبایل خود را تغییر نمی دهند یا از احراز هویت چندعاملی استفاده می کنند. رمزهای عبور ضعیف می توانند کل سازمان را در معرض خطر قرار دهند.

استفاده از رمزهای عبور منحصر به فرد برای هر برنامه تضمین خواهد کرد که در صورت کشف یک رمز عبور، هکر به تمام اطلاعات شما در آن صفحه دسترسی نخواهد داشت.

مراقب پیامک ها باشید

پیام های متنی هدف آسانی برای بدافزارهای موبایل هستند، بنابراین از ارسال داده های حساس مانند جزئیات کارت اعتباری یا اطلاعات خصوصی مهم به وسیله پیامک خودداری کنید، در مورد پیام های متنی که دریافت می کنید محتاط باشید.

فیشینگ (فیشینگ از طریق پیامک)و فیشینگ (فیشینگ از طریق پیامک)روش های محبوبی برای هدف قرار دادن کاربران تلفن همراه هستند. اطلاعات کامل درباره فیشینگ اینجا توضیح داده شده است.

مرورگر خود را برای نماد قفل بررسی کنید

آیکون قفل در نوار آدرس مرورگر نشان می دهد که شما در یک اتصال امن قرار دارید و وب سایتی که از آن استفاده می کنید دارای یک گواهی امنیتی است. هنگام وارد کردن اطلاعات شخصی مانند آدرس یا اطلاعات پرداخت یا ارسال ایمیل از مرورگر موبایل خود به این موضوع دقت کنید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا